betöltés folyamatban...

 MAGYAR  WEBSHOP / ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT ☎ +36209913222 / CÉGEKET IS KISZOLGÁLNK! 🇭🇺    

szállítás 3 napon belül
+36 (20) 99 13 222 - magyar webshop

Hírek

Hogyan kell férfiként munkahelyen öltözködni?
2021.09.19 17:03

Nem a ruha teszi az embert!

Nem a ruha teszi az embert, de a munkahelyi öltözködés sokat elárul a viselőjéről, ráadásul a protokollnak is meg kell felelni. A megjelenés sokat dob a latba egy állásinterjún, ahol igyekszünk kedvező első benyomást tenni, hogy megkapjuk az áhított állást, egy tárgyaláson, ahol precízséget és szakmaiságot szeretnénk tükrözni, hogy megszerezzünk egy megbízást, és a dolgos hétköznapokon is az igényesség mércéje lehet. Vannak munkahelyek, ahol kötetlenebb a hétköznapi viselet, esetleg egyenruhát biztosít a munkáltató, de az üzleti világban szigorú szabályok mentén kell kialakítani ruházatunkat. Az alábbi kritériumok betartásával minden helyzetben a legjobb formánkat nyújthatjuk.

Megkülönböztetjük a „business casual” és a „smart casual” összeállításokat. 

RETRO nyakkendőt viselt a bankrabló
2021.04.10 06:07

A bankrabló maszk helyett egy retro nyakkendőt viselt. Ez volt eddig a szerencséje... A bankrablók általában valamilyen maszkot, álruhát használnak, hogy ne ismerjék fel őket. A legnagyobb hátránya ennek az, hogy könnyű kiszúrni: valami rosszban sántikálnak. Egy német bankrablónak azonban épp a feltűnőségének köszönheti, hogy bottal ütik a nyomát.

/A kép csak illusztráció!/

Ballagás/Szalagavató
2020.09.25 18:07

Legyen egy olyan nyakkendőd szalagavatóra és ballagásra, amit később is szívesen hordasz.

Egyedi, csodaszép nyakkendők 5 - 8cm-es szélességben 145 cm hosszal.

CSOKORNYAKKENDŐ. BÁRHOL. BÁRMIKOR.
2020.01.18 09:04

CSOKORNYAKKENDŐ VISELÉSE EGY KINYILATKOZTATÁS. KIHÍVÁS ÉS IRÁNYMUTATÁS EGYBEN. BIZONYOS ESETEKBEN PEDIG FELÉR AKÁR EGY ELLENSZEGÜLÉSSEL IS. MINDEZ PERSZE NEM VOLT MINDIG ÍGY.

A csokornyakkendő a férfiak alkalmi öltözködésének fő kiegészítője mindig is ékességének számított, mely az elmúlt évtizedek alatt sem lépett ki megszokott környezetéből. Még a 2000-es évek elején sem volt tekinthető bölcs döntésnek a csokornyakkendő viselése hétköznapi megjelenésünkhöz illesztve, mindinkább a black tie események (szmoking & csokornyakkendő) dress code-ja által megkövetelt kiegészítőként maradt a köztudatban.

NYAKKENDŐ TIPPEK HALADÓKNAK
2019.12.05 08:09

„Az urak nagy része tulajdonképpen nem törődik se a cipővel, se a kalapjával. A ruhájával sem. De nyakkendőt elég sűrűn vásárol. Ezzel az aránylag olcsó dísszel szimbolizálja azt, hogy nem mond le a külsőség örömeiről.” (Feiks Jenő, 1936)

  

 elegans nyakkendos ferfi

Manapság gyakran hallani, hogy a nyakkendő kezd nélkülözhetővé válni. Temetni azonban még korai lenne, úgy hiszem. Nemcsak azért, mert eltűnésével zavar keletkezne az Erőben (hisz az öltözék feszessége, mint ahogy a lazább megjelenés egyik lényeges viszonyítási pontja is, a nyakkendő), hanem mert érzelmileg is kötődünk hozzá. Szükségünk van arra a kis esztétikai "tobzódásra", amit egy igényesen megválasztott „kravátli” megadhat. Hogy miért pont a nyakkendőből merítünk ilyetén, az lehet rejtély, de magyarázhatjuk figyelemvonzó képességével, vagy betudhatjuk annak, hogy ez az egyetlen olyan eleme a férfiöltözéknek, aminek valóban nincs más feladata, mint a díszítés. Olykor sikerül is neki, de sokkal gyakoribb az, amikor elbukik a dolog.

Az Eszterházy-kockás minta
2019.03.30 13:07

A KIRÁLYOK MINTÁJA, A MINTÁK KIRÁLYA

A klasszikus férfiruhatárat sok fajta minta gazdagítja, köztük a halszálka, a krétacsíkos, a tyúkláb minta, a tűfej minta, az ablakkockás, és még sokáig sorolhatnánk. De nincs egy sem, mely annyira nemes, annyira inspiráló, annyira magával ragadó lenne, mint az Eszterházy-kockás, nemzetközi nevén: Prince of Wales check.

Wallis Simpson és VIII. Edward

 

Billy Porter az Oscaron megjelenésével simán megnyerte az egész estét.
2019.02.25 10:09

Az amerikai előadóművész az ABC riportereként érkezett az eseményre, hogy a vörös szőnyegen készítsen interjúkat a hírességekkel. Egyszerű szmoking helyett azonban egy szmoking-estélyiruha kombinációt választott, amelyet a színésznők is megirigyelhettek volna. A ruhát Christian Siriano tervezte. Billy Porter outfit-je a szmoking felső bársonyos-selyem hajtókával, a fehér fodros ujjú inggel, egy fekete csokornyakkendővel és egy hatalmas buborék szoknyával kiverte a biztosítékok az OSCAR gálán. Közel járunk az igazsághoz, ha azt feltételezzük, hogy a 2019-es OSCAR gála legkreatívabb és legmegosztóbb ruhadarabjáról van szó. Egy biztos a legtöbbet erről a ruháról beszélnek.

billy porter oscar gala 2019 001

Meddig ér a nyakkendő?
2019.02.11 14:08

A férfiak a történelem folyamán változó hosszúságú nyakkendőket hordtak. Főleg az aktuális divat határozta meg a nyakkendő hosszát. De mi a helyzet a XXI. században?

Az öltöny viseletnél a leggyakrabban helytelenül viselt kiegészítők listáján a nyakkendő viselése szerepel a TOP 3-ban. Szerencsére ez nem egy bonyolult probléma, hiszen nem a nyakkendőt, öltönyt, inget stb. kell lecserélni, hanem csak a megfelelő módon kell megkötni azt a fránya nyakkendőt.

Akkor feltehetjük újra a kérdést: "Meddig kell érnie a nyakkendőnek?"

“Nem elég sikeresnek lenni, annak is kell látszani!”
2019.02.04 16:06

Külföldön aki a karrierjében előrébb szeretne lépni, már az öltözködésével jelzi hogy, ő kész van egy magasabb pozíció betöltésére, ami felelősséggel, presztízzsel, anyagi javakkal és előnyös, ha stílussal is párosul. Nagyon fontos, nem összekeverendő a többet mutatok magamból mint ami valójában vagyok. A stílusos férfi akkor is hű önmagához, amikor senki sem látja, mert elsősorban saját magának akar tetszeni, az, hogy stílusával a női nemnek is örömet és boldogságot okoz, már csak hab a tortán. Aki járt már Olaszországban pontosan tudja az olasz férfi, presztízst csinál abból, hogy minden „bikánál” jobban nézzen ki. Megkérdőjelezhetetlen ízlés és ellentmondást nem tűrő nyugalom, ami olasz barátaimból árad. A nyugati vagy akár keleti társadalomban egyaránt elvárt egy vezetőtől a jól öltözöttség, hogy komolyan lehessen venni és felnézni rá, tehát egy pozitív „sikerképet” kell sugározzon magából.

Dresskód - Öltözködési etikett
2018.12.25 08:59

Manapság egyre több esemény meghívójában szerepel a „dress code”, vagyis az elvárt öltözet, ami viszont egyáltalán nem egy mai kifejezés. Az öltözködési etikett betartása sohasem lesz divatjamúlt és az illemszabályok sem tűnnek az életünkből, hiszen az emberek közötti érintkezési lehetőségek jelentősen kibővültek, azaz még indokoltabb a tudatos, átgondolt és igényes megjelenés; nem beszélve arról, hogy sohasem tudhatjuk „hol, kivel futunk össze” aznap.

Egyedi nyakkendők gyártása
2018.12.02 10:35

Legyen az eleganciában is az elsők között! Egyedi nyakkendők, sálak, kendők, mandzsettagombok gyártása cégeknek, szövetségeknek, egyesületeknek, kluboknak, formaruhához, egyenruhához.

Öregember nem vén ember
2018.11.12 07:40

Öregember nem vén ember - Thats Not My Age - az örökfiatal stílus

ROSSINI CRAVATTE, ASCOT NYAKSÁL
2018.11.04 11:01

Technikailag az ascot sál, ascot nyakkendő egy szimetrikus nyakkendő, mely végei egyformák és a nyakrésznél keskeny. A legformálisabb, legelegánsabb nyakkendő. Nem hiába mondunk nyakkendőt, annak ellenére is, hogy megkötve olyan, mintha sál lenne, de summa summárum az ascot nyakkendő inkább nyakkendő, mint sál. A név az angliai Ascot versenyekből származik. A Royal Ascot, a világ legnagyobb lóverseny rendezvénye. Az ötnapos lóverseny olyan társadalmi esemény, ahol a brit előkelőségek mellett nagy számban képviselteti magát a nemzetközi sztárvilág is. 

A sál alapszabályai
2018.10.27 18:50

Van, aki nem szereti és van, akit egyáltalán nem érdekel, hogy néz ki, csak melegítsen. Vannak, azonban olyan férfiak is, akik amellett, hogy tisztában vannak a sál hordásának előnyeivel, pontosan tudják hogyan illik megkötni azt. Mellettük sétálnak a tanácstalanok, akik annyira nem utálják, de nem is igazán tudnak mit kezdeni vele.

Néhány trükk, hogy hogyan kössük meg a férfi sálat
2018.10.23 17:54

A megfelelő sál a megfelelő megkötéssel egy férfi outfitjét ékesíti, miközben védi a változékony időjárás viszontagságaival szemben. A helyesen megkötött sál a külcsínt extrábbá teszi. A téli hónapokban egyértelműen szükség van a sálra, de egy esős szeles őszi/tavaszi napon is praktikus. A könnyedebb anyagból készült sálak pedig a klímás helyeken adnak védelmet a dekoratív megjelenés mellett.

A férfias stílus és a kiegészítők
2018.10.20 16:46

A férfi öltözködési stílus a kiegészítőkön is múlik. Nehéz eldönteni, hogy mit vegyél fel egy fontos találkozóra? A munkahelyeden megkövetelik a szolid, hagyományos stílust, aminek eredményeként a hét összes napján pontosan úgy nézel ki, mint a kollégáid? Van egy egyszerű trükk, amivel elegánssá teheted a megszokott öltönyeid. Felejtsd el az egyenruhát! Számtalan kiegészítővel kitűnhetsz a tömegből, legyen az díszzsebkendő, nyakkendő vagy a mandzsettagomb.

 

Molnár Ferenc: Úri divat
2018.10.14 08:13

"Molnár Ferenc vígjátékáról ezt mondtam: a színpadi ördög után megszületett a színpadi angyal is. Természetesen földi formában, szeplőkkel és emberi gyarlóságokkal ékesítve. Sem az író, sem a közönség nem tudna elviselni egy igazi angyalt.

Mandzsetta kontra mandzsettagomb
2018.10.02 19:39

Tények és Tévhitek a mandzsettáról. Tegyenek egy próbát: menjenek be valamelyik üzletbe, ahol inget forgalmaznak, és kérdezzék meg van-e mandzsettás ingük. Az esetek 99 %-ban vagy dupla mandzsettás inget fognak mutatni önöknek, vagy azt mondják, hogy nincs mandzsettás ingük. S hogy ez miért érdekes? Nos, azért, mert minden ing mandzsettás ing, kivéve a rövid ujjút, ami viszont nem ing.

Kösd fel a gatyád! – Újból hódít a hózentróger
2018.09.28 01:50

Mi a közös Humphrey Bogartban, Franklin Delano Rooseveltben, Larry Kingben és Leonardo Di Caprióban? Hát, a hózentróger.

Esküvői öltözködési etikett férfiaknak
2018.09.20 17:49

A megfelelő, az alkalomhoz és a kísérőhöz illő viselet mind a férfi vendégek, mind a vőlegény számára egyaránt fontos.

 

PayPal - A biztonságos fizetés
2017.10.20 10:55

A világszerte méltán népszerű PayPal Fizetési Rendszer már webáruházunkban is elérhető. A PayPal a világ legnépszerűbb online fizetési módja, több mint 150 millióan használják a világ 190 országában. A népszerűsége valószínűleg az egyszerűségéből fakad, hiszen mindössze egy email címre van hozzá szükségünk.

Bankkártyás fizetés már a GLS futárnál is!
2016.11.02 12:34

A GLS Hungary Magyarországon bevezette a készpénzes fizetés mellett a bankkártyás fizetést.

Így most már bankkártyával is kiegyenlítheti az utánvét összegét a futárnál található mobilterminálon keresztül.