ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 (20) 99 13 222
Szállítás 3 napon belül
Akció

CSOKORNYAKKENDŐ. BÁRHOL. BÁRMIKOR.

CSOKORNYAKKENDŐ VISELÉSE EGY KINYILATKOZTATÁS. KIHÍVÁS ÉS IRÁNYMUTATÁS EGYBEN. BIZONYOS ESETEKBEN PEDIG FELÉR AKÁR EGY ELLENSZEGÜLÉSSEL IS. MINDEZ PERSZE NEM VOLT MINDIG ÍGY.

A csokornyakkendő a férfiak alkalmi öltözködésének fő kiegészítője mindig is ékességének számított, mely az elmúlt évtizedek alatt sem lépett ki megszokott környezetéből. Még a 2000-es évek elején sem volt tekinthető bölcs döntésnek a csokornyakkendő viselése hétköznapi megjelenésünkhöz illesztve, mindinkább a black tie események (szmoking & csokornyakkendő) dress code-ja által megkövetelt kiegészítőként maradt a köztudatban.

Viszont a 2012-es tavasz-nyári szezonban olyan jelentős tervezők férfi kollekcióiban tűnt fel az individum kidomborítására alkalmas eszközként, mint Roberto Cavalli, vagy a Gucci, aminek sikere a csokornyakkendőt a casual öltözködés alapvető kellékévé avanzsálta. Mindez nem csupán egy rövid időszakra jellemző hóbort volt, hanem egy meghatározó és kétségtelenül hiánypótló fordulat, mely láthatóan alapvetően változtatta meg a férfiak viszonyát e kiegészítővel szemben.

Míg korábban az utcai megjelenéshez társítva túl kirívónak hatott volna, ma már pont ettől vált széleskörben elterjedté. Szembemenve a korábbi normákkal, nagyszerű lehetőséget nyújt, hogy lehengerlően nyomatékosíthassuk vele stílusunkat. Nem véletlen, hogy az újonan színre lépő fiatal generáció többek között pont emiatt szeretett bele. A széleskörben hódító trend pedig egyfajta reneszánszot hozott a csokornyakkendők világába, eltérő színekben, a legkülönbözőbb anyaghasználattal ötvözve. Gyakran izgalmas mintázatokkal és az ismert, klasszikus formák újraértelmezésével.

Persze maradt lehetőség némi mozgástérre lehetőséget adva az eltérő értelmezésekre, köszönhetően a szmokingoknál is megengedett, klasszikus lefele forduló gallérú ingek viselésével, ami bizonyos mértékig felszabadította ezt a megjelenést addigi kötöttségeitől. Az utóbbi évtizedekben viszont a stílusok keveredésének köszönhetően itt is beindultak tektonikus mozgások és a csokornyakkendők széleskörben hódító útjukra indultak, teljesen szembemenve a black tie merev, csupán egy irányt megengedő szemléletével. Nem véletlenül, hisz ezt a trendet is az igény szülte és a fiatalok retro iránti, megengedő, de univerzális szemléletének köszönhetően. A black tie egyik fő ékességét átemelve egy játékos és önfeledt de mégis markáns hatás kihangsúlyozására.

 

A széleskörben tapasztalt stíluskeveredésnek köszönhetően a csokornyakkendő szimbolikus szerepet is betölt napjainkban, ugyanis kiváló lehetőséget nyújt elhagyása, illetve hozzáadása addott öltözetünk stílusának oldására. Egy keskeny gallérú szmoking zakó farmerrel való párosítása egy fehér v-naykú pólóval szintén felettébb izgalmas hatást kelt. Számos esetben elleshettük miképp helyezte teljesen új megvilágításba végképp egy Ascot sálnyakkendővel kombinált szmokingos is, mely egy szmoking zakó viselésével rettentően elegáns, de mégis visszafogott hatást kelthetünk. Talán ennek a stílusnak a leghíresebb képviselője Hugh Heffner, de őt megelőzően Salvador Dali is előszeretettel jelent meg ezekben az összeállításokban.

A felszabadult utcai öltözködés mellett, a black tie események vonatkozásában a dress code változatlan maradt. A tradícióból fakadóan színe többnyire fekete, (illetve a szmokinggal megegyező színű), míg ünnepélyes alkalmak főszereplőjeként a fehér színválasztás a meghittség és az emelkedettség jegyében a leginkább javasolt. Az úgynevezett red carpet (vörös szőnyeges) eseményeken számos színész és művész ettől merőben eltérő, gyakran színes megoldásokat is felvonultat, de ezekkel érdemes óvatosan bánnunk. Esetükben óriási szerepe van a környezetnek, lévén az ilyenkor egy négyzetméteren megfordult divatdiktátorok kreációi igencsak felteszik a lécet. Több hónappal a rendezvény előtt már egyeztetések folynak a ruhákról és míg ez az elvárásokkal teli klíma rendkívűl megnehezíti a felkészülést, ez ugyanakkor inspirálják is a celebeket, hogy túltegyenek egymáson. Hisz, ezeken a felvonulós, red carpet eseményeken látott extravagáns húzások többnyire a figyelemfelkeltésről szólnak, ahol a trendkövetést az egyén exhibicionizmusa váltja fel. Láthattunk már szmokingot normál nyakkendővel is viselve, de ezek ne legyenek követendő példák, hisz maga a black tie a szabályok betartásáról szól. Ahogy a nevében áll, sohasem színes, az eseményre való tekintettel mind a szmoking és a csokornyakkendő fekete színben értendő. Így garantált, hogy lenyűgöző hatást érjünk el.

Több évszázados útját követően mára egy teljesen új szemmel tekinthetünk a csokornyakkendőre, mely végérvényesen függetlenítette magát korábbi skatulyáitól. Amennyiben stílusosak szeretnénk lenni, természetesen a fenti szempontok figyelembevételével, amikor csak lehet viseljük őket. Ezt igazolja az örökérvényű megállapítás is, miszerint ha csokornyakkendőt viselünk, minden ajtó megnyílik elöttünk. És ahogy ezt a jelenlegi trend is mutatja, talán még inkább mint azelőtt bármikor.

Nyakkendő, kendő design

NYAKKENDŐ TIPPEK HALADÓKNAK

„Az urak nagy része tulajdonképpen nem törődik se a cipővel, se a kalapjával. A ruhájával sem. De nyakkendőt elég sűrűn vásárol. Ezzel az aránylag olcsó dísszel szimbolizálja azt, hogy nem mond le a külsőség örömeiről.” (Feiks Jenő, 1936)

  

 elegans nyakkendos ferfi

Manapság gyakran hallani, hogy a nyakkendő kezd nélkülözhetővé válni. Temetni azonban még korai lenne, úgy hiszem. Nemcsak azért, mert eltűnésével zavar keletkezne az Erőben (hisz az öltözék feszessége, mint ahogy a lazább megjelenés egyik lényeges viszonyítási pontja is, a nyakkendő), hanem mert érzelmileg is kötődünk hozzá. Szükségünk van arra a kis esztétikai "tobzódásra", amit egy igényesen megválasztott „kravátli” megadhat. Hogy miért pont a nyakkendőből merítünk ilyetén, az lehet rejtély, de magyarázhatjuk figyelemvonzó képességével, vagy betudhatjuk annak, hogy ez az egyetlen olyan eleme a férfiöltözéknek, aminek valóban nincs más feladata, mint a díszítés. Olykor sikerül is neki, de sokkal gyakoribb az, amikor elbukik a dolog.

2020 az esküvők éve!

 

Az esküvői ruha divat trend évről évre változik. Akármennyire is hihetlen, rohan az idő és 2020 már a sarkunkban van!

 

eskuvo trend 2020 

Tudtad, hogy a csillagok állása szerint 2020 az esküvők éve lesz?

A számmisztika megszállotja már időben lefoglalják a legnépszerűbb dátumokat. 

Milyen szépen cseng például ez az esküvői dátum: 20/2/20. Jó-jó egy csütörtöki nap, de nem a hét napja lesz a lényeg, hanem a misztikus dátum.

A 0 jelentése: korlátlan egység határtalan, igazság, tisztaság, szeretet, szerelem, minden, Alfa és Omega, a lehetőség az első ok, nem megtestesült, Isten, egyesített mező, forrás, hely, tudat, kozmikus tojás, Isten lehelete.

A 2-es szám jelentése: kettősség, osztály, Polaritás, választás, áldott állapot, együttműködés, szolgálat, harmónia, támogatás, várakozás, diplomácia, türelem, psziché, intuíció, alkalmazkodó, empatikus, partnerség, közvetítő, összehasonlítás, befogadó, segítő, reprodukció, ellentétek kiegyensúlyozódása, tudatalatti memória, pozitív és negatív.

 

Az Eszterházy-kockás minta

A KIRÁLYOK MINTÁJA, A MINTÁK KIRÁLYA

A klasszikus férfiruhatárat sok fajta minta gazdagítja, köztük a halszálka, a krétacsíkos, a tyúkláb minta, a tűfej minta, az ablakkockás, és még sokáig sorolhatnánk. De nincs egy sem, mely annyira nemes, annyira inspiráló, annyira magával ragadó lenne, mint az Eszterházy-kockás, nemzetközi nevén: Prince of Wales check.

windsor Wallis Simpson és VIII. Edward

Wallis Simpson és VIII. Edward

 

Billy Porter az Oscaron megjelenésével simán megnyerte az egész estét.

Az amerikai előadóművész az ABC riportereként érkezett az eseményre, hogy a vörös szőnyegen készítsen interjúkat a hírességekkel. Egyszerű szmoking helyett azonban egy szmoking-estélyiruha kombinációt választott, amelyet a színésznők is megirigyelhettek volna. A ruhát Christian Siriano tervezte. Billy Porter outfit-je a szmoking felső bársonyos-selyem hajtókával, a fehér fodros ujjú inggel, egy fekete csokornyakkendővel és egy hatalmas buborék szoknyával kiverte a biztosítékok az OSCAR gálán. Közel járunk az igazsághoz, ha azt feltételezzük, hogy a 2019-es OSCAR gála legkreatívabb és legmegosztóbb ruhadarabjáról van szó. Egy biztos a legtöbbet erről a ruháról beszélnek.

billy porter oscar gala 2019 001