ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 (20) 99 13 222
Szállítás 3 napon belül
Akció

Egyedi nyakkendők gyártása

Egyedi nyakkendők gyártása formaruhához, egyenruhához.

Lehetőség van a nyakkendő hímzésére, logózására, sőt egyedi szövéssel is készítünk nyakkendőket!

Az egyedi igények, elképzelések megvalósítása az egyszerű grafikáktól a különleges mintákig. logókig lehetséges.

Vállaljuk egyedi nyakkendők varrását egyedi méretekben poliészter micro fényes vagy matt anyagból, mely később különböző technikával logózhatók.

Vállalunk továbbá min. 50db rendelésénél egyedi szövést, így nyakkendőjét az Ön által elképzelt színkonbinációkban is el tudjuk készíteni, legyen az egyszínű, csíkos nyakkendő.

Öregember nem vén ember

Öregember nem vén ember - Thats Not My Age - az örökfiatal stílus

- Férfiak sálban -

Nem is olyan régen a Zongorista c. filmet néztük egy baráti társasággal. Egyik barátunk 11 éves kisfia felkiálltott: Ő nem véletlenül Toti nagybácsi a filmen?  Síri csend. (Adrien Brody)? Végül is mindkettőnek elég nagy az orra... 

uridivat adrien brody webshop

Adrien Brody az 1973-as, New-York-i születésű félig magyar származású színész a Zongorista c. filmmel vált világhírűvé. A zongorista című film eljátszásához Adrien Brody-ra nehéz feladatok vártak. Meg kellett tanulnia Chopint játszani, lengyelül beszélni, és hat hét alatt több mint tizenhárom kilót kellett leadnia az utolsó gettó-jelenetekhez. Ezért az alakításért 2002-ben elnyerte a legjobb férfi színésznek járó Oscar-díjat.

De térjünk is vissza Toti nagybácsinkhoz. Toti bácsinak rohamosan közelgett a születésnapja, konkrétan 10 nap múlva volt esedékes, de még semmi  használható ötletünk nem volt, hogy mit vegyünk ajándékba. A Zongorista c. filmben a Władysław Szpilman-t alakító Adrien Brody kifejezetten csinos volt sálban. Sálat viselt a szövetkabátjához és egy könnyed sálat az öltönyéhez.

Isteni szikra! Vegyünk mi is sálat.

Persze a sál vásárlás előtt azért puhatolóztunk az öregnél, hogy mlyen a viszonya a sállal. Egyáltalán valaha viselt-e sálat. A válasz igen volt. Viselt, a 80-as években. Na, akkor itt az ideje, hogy újra megbarátkozzon vele.

Nem is értem miért nem jutott ez előbb eszembe. Hiszen a sál viselet kortalan, nemtelen és társadalmi rangtól, vagyontól  is független. Egyetlen egy dolog a fontos, ami inkább 2 dolog a stílus és a minőség!

Amikor Toti nagybácsinknak átadtuk a sálat egy pillanatra néma csend lett, majd ezt ő röte meg: Óh, ez nagyon szép ajándék. Azt tartottam, hogy a fiatalokhoz illik jobban ez a viselet, de ha jobban belegondolok Keith Richard (Rolling Stones) is hord sálat, akkor talán nekem sem ciki.

Nem ciki! Egyáltalán nem ciki sőt!

Fiatal és korosodó férfiak!

Ne óckodjatok a sáltól. Dobjatok magatokra fel mindig egy szép sálat öltönyhöz, kabáthoz vagy egy hétköznapi viselethez. Nem fogjátok megbánni! A siker garantált!

 

 

 

 

 

 

ROSSINI CRAVATTE, ASCOT NYAKSÁL

uridivat ascot nyakkendo sal derdidivat 002Technikailag az ascot sál, ascot nyakkendő egy szimetrikus nyakkendő, mely végei egyformák és a nyakrésznél keskeny. A legformálisabb, legelegánsabb nyakkendő. Nem hiába mondunk nyakkendőt, annak ellenére is, hogy megkötve olyan, mintha sál lenne, de summa summárum az ascot nyakkendő inkább nyakkendő, mint sál.

A név az angliai Ascot versenyekből származik. A Royal Ascot, a világ legnagyobb lóverseny rendezvénye. 

Az ötnapos lóverseny olyan társadalmi esemény, ahol a brit előkelőségek mellett nagy számban képviselteti magát a nemzetközi sztárvilág is. 

Még pár szó a Royal Ascot versenyről:

A Royal Ascot Kétségkívül ez a világ legnagyobb megmérettetése a versenylovak, a zsokék és a női kalapok számára. A kalapokról és ruhákról mindenesetre egyelőre látványosabb képeket lehet találni, többet lehet tudni, mint a versenyről.

II. Erzsébet királynő családja körében minden évben részt vesz az eseményen, melyre a jegyeket általában már több hónappal előre elkapkodják. A Royal Ascot-on szigorú öltözködési szabályok vannak érvényben. A királyi páholyba, a Royal Enclosure-be a férfiak kizárólag fekete vagy szürke zsakettben és cilinderben léphetnek be, a hölgyeknek pedig kötelező a kosztüm vagy koktélruha, díszes kalappal. A páholyon kívül is az elegáns megjelenés az elvárt, a látogatók között kizárólag öltönyös férfiakat, és kosztümös-kalapos hölgyeket láthatunk. 

Az Ascot történelme egészen 1711-ig vezethető vissza, ekkor építették meg Anna királynő ötlete nyomán az ascoti mezőn a nyitott lóversenypályát. Az első futamot 1711. augusztus 11-én rendezték, „Őfelsége Nagydíj” néven, melyre 6 évesnél idősebb lovak nevezhettek. Hét ló versenyzett a 100 guinea összdíjazású futamon, mindegyikük 76 kilónyi súlyt cipelt. Ez a verseny még nem nagyon hasonlított arra, amit manapság az Ascot-on látni lehet. A hét ló mindegyike English Hunter volt, és ezek a lovak meglehetősen különböznek azoktól a gyors telivérektől, melyek manapság versenyeznek az Ascot-on. A verseny három 6.437 méteres futamból állt, jócskán próbára téve a lovak állóképességét. 

Az évszázadok során a Royal Ascot a világ egyik leghíresebb versenyévé vált, évente több mint 300.000 ember látogat Berkshire-be a Royal Ascot hetében. Ezzel Európa leglátogatottabb lóversenye az ötnapos fesztivál, amelyet az idén június 20-24. között rendeznek. A hagyomány szerint összesen 30 futamot rendeznek, és az öt nap mindegyikén legalább egy Group 1 versenyt is láthat majd a közönség. A világ minden részéről érkező versenyzőket mintegy ötmillió font pénzdíj várja, ami átszámítva csaknem 2 milliárd forintnak felel meg.

uridivat ascot nyakkendo kotes 001 Az ASCOT név eredete: ASCOT Heath versenypálya nevéből származik. Itt viselték előszor ezt a nyakkendőt. Ascot versenyek férfi öltözetének dress kódja a zsakett (angolu megfelelője: morning dress), melynek egyik nélkülözhetetlen kiegészítője az ASCOT nyakkendő.

Az ipari  forradalom idején a férfiak, olyan kiegészítőt szerettek viselni, melyet egyszerű megkötni, kényelmes viselet, de közben elegáns is. Ez nem más volt, mint az ASCOT sálkendő.

uridivat ascot nyakkendo sal ferfidivat ascotsal kotes

Az ascot nyaksálak általában az estélyi ruhás vacsorák és versenyek férfi nézőinek ruhaviseletében volt jelen, azonban a mai olasz divat újra felfedezte ezt a kiegészítőt, mely dekoratív megjelenést biztosít az úriemberek számára. Aki igazán divatos és egyben tökéletesen elegáns kíván lenni, annak kötelező viselet a 100% selyemből készült nyaksál. Ezzel az egyedi stíluselemmel Ön is kiemelkedhet a tömegből.

Ahhoz, hogy kellő eleganciát sugározzon az ascot nyaksál viselője, több dologra is oda kell figyelnie. A legfontosabb, hogy az ing felső gombját sosem szabad begombolni, de kettőnél többet sem gombolhat ki, mivel akkor az alsónemű, vagy a mellkas kivillanhat és így hanyag megjelenésű lesz.

Ne vásároljon olcsó kemény selyemből vagy szövetből készült nyaksálat, mert az egész napi viselet során az kényelmetlenné válik. Az olcsó selyem sál szálai beleakadnak az arcszőrzetbe, ezek kis horogként folyamatosan kihúzzák a szálakat a szövetből. Így hamar elkopik a nyaksál, és elhasználtnak tűnik. A finom szövésű, nyomott selyem tartós viseletet biztosít. Egyes modellek esetében kizárólag egy rétegű selyem anyagot használnak a készítők, ez rendkívül esztétikus, azonban sokszor nehezebb megkötni, mert az anyag csúszik. Gyakran a könnyebb kezelhetőség érdekében a selyem nyaksál belső felét kontrasztos gyapjú anyaggal bélelik, így egyszerűbb azt megkötni.

 

forrás: 

 

 

A sál alapszabályai

Van, aki nem szereti és van, akit egyáltalán nem érdekel, hogy néz ki, csak melegítsen. Vannak, azonban olyan férfiak is, akik amellett, hogy tisztában vannak a sál hordásának előnyeivel, pontosan tudják hogyan illik megkötni azt. Mellettük sétálnak a tanácstalanok, akik annyira nem utálják, de nem is igazán tudnak mit kezdeni vele…

Néhány trükk, hogy hogyan kössük meg a férfi sálat

A megfelelő sál a megfelelő megkötéssel egy férfi outfitjét ékesíti, miközben védi a változékony időjárás viszontagságaival szemben. A helyesen megkötött sál a külcsínt extrábbá teszi. A téli hónapokban egyértelműen szükség van a sálra, de egy esős szeles őszi/tavaszi napon is praktikus. A könnyedebb anyagból készült sálak pedig a klímás helyeken adnak védelmet a dekoratív megjelenés mellett.

A férfias stílus és a kiegészítők

A férfi öltözködési stílus a kiegészítőkön is múlik.

Nehéz eldönteni, hogy mit vegyél fel egy fontos találkozóra? A munkahelyeden megkövetelik a szolid, hagyományos stílust, aminek eredményeként a hét összes napján pontosan úgy nézel ki, mint a kollégáid? Van egy egyszerű trükk, amivel elegánssá teheted a megszokott öltönyeid. Felejtsd el az egyenruhát! Számtalan kiegészítővel kitűnhetsz a tömegből, legyen az díszzsebkendő, nyakkendő vagy a mandzsettagomb.

Mi a mandzsettagomb?

Az ingek általában szimpla kézelővel készülnek, ami azt jelenti, hogy gyárilag rá vannak varrva a gombok. Praktikus és kényelmes… éppen ezért mindenki ilyet hord. Aki saját stílusához szeretné igazítani az ingeit is, annak dupla kézelős ingre lesz szüksége. A francia mandzsetta egyediségét az adja, hogy mandzsettagombbal fogatják össze. Stílusos, jellegzetesen elegáns megjelenést nyújt. Ez az aprócska, már-már ékszernek minősülő, ugyanakkor fontos szereppel bíró kiegészítő meghatározhatja az egész megjelenésed. Formája, színe, alapanyaga, kidolgozottsága mind-mind szimbolikus, illetve üzenet értékkel bír, a zakó ujjából kivillanva olyan plusz kisugárzást adhat hozzá a férfi megjelenéséhez, mint semmi más.

 

uridivat madzsettagomb 101

 

Miért viselj mandzsettagombot?

  1. Elegáns.
  2. Feldobja a régen és sokszor viselt öltönyöket. A fekete vidámabb lesz, a szürke színesebb. Az öltönyös viseletedet kedved szerint alakíthatod a hangulatodnak és az alkalomnak megfelelően.
  3. Harmonizálhat a nyakkendővel, de a bátrabbak hordhatnak merőben más színűt is. Számtalan mandzsettagombot találsz az uridivat webshopban.
  4. Nagyszerű lehetőség arra, hogy kitűnj az egyforma öltönyök tömegéből. A mandzsettagomb megszólaltatja az egyéniséged, megmozgatja a kreativitásod, mindezt a visszafogott elegancia keretein belül.
  5. Ha szeretsz a pároddal összeöltözni, akkor válassz harmonizáló kiegészítőket. Vagy viseld a kedvesed ruhájának színét a mandzsettádon.

Esküvőre készülsz?

Az esküvőn a vőlegény megjelenése sem kevésbé fontos, mint a menyasszonyé. Tekintve, hogy részleteiben és az összképet tekintve is mindennek tökéletesnek kell lennie, az ő ruházatát is kiemelt gonddal kell összeválogatni, néha egyáltalán nem olcsóbb, mint a "tündérkirálynő" ruha... Az elegancia megkívánja, hogy a vőlegényi öltöny/zakó alá ne szimpla gombos inget vegyen, hanem olyat, amelynek ujja mandzsettagombbal záródik.Szerencsére egyre nagyobb népszerűségnek örvend hogy az ara és a vőlegény ruházatban is harmonizál. Egy esküvőn az apró részletek nagy jelentőséggel bírnak, mert még inkább személyessé és egyedivé teszik a várva várt napot. Mivel itt sem szerencsés túlzásokba esni, figyelni kell arra, mit mivel párosítunk. Remek megoldás az öltönyt díszítő virágokat a mennyasszonyi csokor stílusában elkészíteni, és azzal összeillő mandzsetta gombbal kombinálni.

Hogyan viseld a mandzsettagombot?

Fehér ing esetében: bármilyen színű és mintájú mandzsettagombot választasz nem fogsz hibázni. Legyen az klasszikus, antik, modern, vidám, egyszínű vagy mintás, garantáltan ki fogsz tűnni a tömegből.
Kék ing esetében: színes ing esetében általában szeretjük, ha ugyanaz a szín köszön vissza a gombról is. Kék ing esetében ajánlott a spektrum másik végéről választani, vagyis világoskék inghez sötétkék gombot, és fordítva.
Rózsaszín ing esetében: lehet a mandzsettagomb rózsaszín, de még extrább az összlép, ha kontrasztos színű vagy többszínű gombot választasz. Fiatalos, vidám, kicsit  bohém lesz íg az összhatás.
Csíkos, mintás ing esetében: a legegyszerűbb az ing egyik színét megismételni a gombon.

Mikor viselj mandzsettagombot?

Bármikor, amikor kedvünk tartja. Bár a legelegánsabb alkalmi viseletek tartozéka, igazából munkahelyen, találkozókon vagy szabadidős programokon is ugyanolyan jól képvisel téged. Ha van olyan inged, amivel szívesen viselnél mandzsettagombot, de ezt a gyárilag bevarrt gombok nem engedik, egy szabó gyorsan át tudja alakítani.