ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 (20) 99 13 222
Szállítás 3 napon belül
Akció

NYAKKENDŐ TIPPEK HALADÓKNAK

„Az urak nagy része tulajdonképpen nem törődik se a cipővel, se a kalapjával. A ruhájával sem. De nyakkendőt elég sűrűn vásárol. Ezzel az aránylag olcsó dísszel szimbolizálja azt, hogy nem mond le a külsőség örömeiről.” (Feiks Jenő, 1936)

  

 elegans nyakkendos ferfi

Manapság gyakran hallani, hogy a nyakkendő kezd nélkülözhetővé válni. Temetni azonban még korai lenne, úgy hiszem. Nemcsak azért, mert eltűnésével zavar keletkezne az Erőben (hisz az öltözék feszessége, mint ahogy a lazább megjelenés egyik lényeges viszonyítási pontja is, a nyakkendő), hanem mert érzelmileg is kötődünk hozzá. Szükségünk van arra a kis esztétikai "tobzódásra", amit egy igényesen megválasztott „kravátli” megadhat. Hogy miért pont a nyakkendőből merítünk ilyetén, az lehet rejtély, de magyarázhatjuk figyelemvonzó képességével, vagy betudhatjuk annak, hogy ez az egyetlen olyan eleme a férfiöltözéknek, aminek valóban nincs más feladata, mint a díszítés. Olykor sikerül is neki, de sokkal gyakoribb az, amikor elbukik a dolog.

2020 az esküvők éve!

 

Az esküvői ruha divat trend évről évre változik. Akármennyire is hihetlen, rohan az idő és 2020 már a sarkunkban van!

 

eskuvo trend 2020 

Tudtad, hogy a csillagok állása szerint 2020 az esküvők éve lesz?

A számmisztika megszállotja már időben lefoglalják a legnépszerűbb dátumokat. 

Milyen szépen cseng például ez az esküvői dátum: 20/2/20. Jó-jó egy csütörtöki nap, de nem a hét napja lesz a lényeg, hanem a misztikus dátum.

A 0 jelentése: korlátlan egység határtalan, igazság, tisztaság, szeretet, szerelem, minden, Alfa és Omega, a lehetőség az első ok, nem megtestesült, Isten, egyesített mező, forrás, hely, tudat, kozmikus tojás, Isten lehelete.

A 2-es szám jelentése: kettősség, osztály, Polaritás, választás, áldott állapot, együttműködés, szolgálat, harmónia, támogatás, várakozás, diplomácia, türelem, psziché, intuíció, alkalmazkodó, empatikus, partnerség, közvetítő, összehasonlítás, befogadó, segítő, reprodukció, ellentétek kiegyensúlyozódása, tudatalatti memória, pozitív és negatív.

 

Az Eszterházy-kockás minta

A KIRÁLYOK MINTÁJA, A MINTÁK KIRÁLYA

A klasszikus férfiruhatárat sok fajta minta gazdagítja, köztük a halszálka, a krétacsíkos, a tyúkláb minta, a tűfej minta, az ablakkockás, és még sokáig sorolhatnánk. De nincs egy sem, mely annyira nemes, annyira inspiráló, annyira magával ragadó lenne, mint az Eszterházy-kockás, nemzetközi nevén: Prince of Wales check.

windsor Wallis Simpson és VIII. Edward

Wallis Simpson és VIII. Edward

 

Billy Porter az Oscaron megjelenésével simán megnyerte az egész estét.

Az amerikai előadóművész az ABC riportereként érkezett az eseményre, hogy a vörös szőnyegen készítsen interjúkat a hírességekkel. Egyszerű szmoking helyett azonban egy szmoking-estélyiruha kombinációt választott, amelyet a színésznők is megirigyelhettek volna. A ruhát Christian Siriano tervezte. Billy Porter outfit-je a szmoking felső bársonyos-selyem hajtókával, a fehér fodros ujjú inggel, egy fekete csokornyakkendővel és egy hatalmas buborék szoknyával kiverte a biztosítékok az OSCAR gálán. Közel járunk az igazsághoz, ha azt feltételezzük, hogy a 2019-es OSCAR gála legkreatívabb és legmegosztóbb ruhadarabjáról van szó. Egy biztos a legtöbbet erről a ruháról beszélnek.

billy porter oscar gala 2019 001

Meddig ér a nyakkendő?

A férfiak a történelem folyamán változó hosszúságú nyakkendőket hordtak. Főleg az aktuális divat határozta meg a nyakkendő hosszát. De mi a helyzet a XXI. században?

Az öltöny viseletnél a leggyakrabban helytelenül viselt kiegészítők listáján a nyakkendő viselése szerepel a TOP 3-ban. Szerencsére ez nem egy bonyolult probléma, hiszen nem a nyakkendőt, öltönyt, inget stb. kell lecserélni, hanem csak a megfelelő módon kell megkötni azt a fránya nyakkendőt.

Akkor feltehetjük újra a kérdést: "Meddig kell érnie a nyakkendőnek?"

“Nem elég sikeresnek lenni, annak is kell látszani!”

Külföldön aki a karrierjében előrébb szeretne lépni, már az öltözködésével jelzi hogy, ő kész van egy magasabb pozíció betöltésére, ami felelősséggel, presztízzsel, anyagi javakkal és előnyös, ha stílussal is párosul. Nagyon fontos, nem összekeverendő a többet mutatok magamból mint ami valójában vagyok. A stílusos férfi akkor is hű önmagához, amikor senki sem látja, mert elsősorban saját magának akar tetszeni, az, hogy stílusával a női nemnek is örömet és boldogságot okoz, már csak hab a tortán. Aki járt már Olaszországban pontosan tudja az olasz férfi, presztízst csinál abból, hogy minden „bikánál” jobban nézzen ki. Megkérdőjelezhetetlen ízlés és ellentmondást nem tűrő nyugalom, ami olasz barátaimból árad. A nyugati vagy akár keleti társadalomban egyaránt elvárt egy vezetőtől a jól öltözöttség, hogy komolyan lehessen venni és felnézni rá, tehát egy pozitív „sikerképet” kell sugározzon magából.